Pentru a evita situatiile neplacute si a sustine clientii nostri in a face decizii bune cand vine vorba de mediul online , moderatorii impreuna cu juristii nostri au dezvoltat aceste sfaturi de securitate .
4 locuri unde trebuie evitat Wi-Fi-ul gratuit
Wi-Fi gratuit nu este doar usor de accesat pentru dvs., ci si pentru infractorii cibernetici.
Vara este aici, plecati in vacanta si fiti pregatiti sa va faceti griji. Cand ajungeti la destinatie, incepeti sa cautati imaginea perfecta. Urmatorul pas este sa gasiti o retea Wi-Fi si sa o incarcati rapid pe Facebook si Instagram, apoi sa numarati numarul de aprecieri. Cu toate acestea, conectarea la o retea de internet nesigura nu este inofensiva si poate duce la pierderea parolelor sau a datelor de pe dispozitiv. Accesul la internet in roaming poate implica taxe suplimentare de facturare pe mobil, astfel incat turistii tind sa se conecteze frecvent la retele Wi-Fi pe care le considera inofensive.
Iata lucrurile carora trebuie sa le acordati atentie atunci cand utilizati wireless si masurile de precautie pe care le puteti lua:
1. Aeroportul are proceduri stricte de securitate fizica, dar in cazul internetului, mai este loc de imbunatatire a securitatii computerelor. Un numar mare de experimente sociale efectuate de expertii in securitate informatica au aratat ca pasagerii se vor conecta la orice retea care promite sa ofere internet gratuit in aeroport si vor accepta pe deplin termenii si conditiile cerute de furnizorul de servicii. Majoritatea oamenilor cad in capcana numita „Wi-Fi gratuit la aeroport” sau retele similare si isi conecteaza telefoanele, tabletele si chiar laptopurile la retele nesecurizate. Dupa conectare, atacatorul poate colecta cu usurinta toate parolele.
2. Hotel-Va pune la dispozitie date de internet la receptie: nume de utilizator si parola, nu va autentificati pana nu sunteti sigur ca aveti informatiile corecte. Uneori, turistii vor omite sa solicite informatii detaliate despre serviciile de Internet si, in schimb, cauta pe Internet direct prin telefon, in speranta ca nu vor fi protejati de o parola. Dar exista riscul de a fi pacalit de un atacator. De exemplu, daca locuiti in Central Hotel, numele retelei hoteliere poate fi „Hotel Central Wi-Fi”, iar infractorii pot folosi o retea numita „FREE Hotel Central Wi-Fi” pentru a va insela. Raportati o astfel de frauda.
3. Transport public – Tentatia de a va conecta la Wi-Fi la o gara sau o statie de autobuz poate depasi riscul de furt de date. Protejati-va telefonul cu o parola complicata. Acest lucru va impiedica accesul la fotografii personale, agende telefonice sau mesaje text si va va proteja daca cineva va fura sau va gaseste smartphone-ul, tableta sau laptopul in aceste locuri. Acesta este primul pas pentru a impiedica strainii sa intre in viata privata. In plus, puteti utiliza aplicatii antifurt pentru a va proteja telefonul, care pot localiza, bloca si sterge continutul din telefon
4. Cafenele, baruri, restaurante-permit acces gratuit la internet, acesta este un loc ideal pentru ca turistii sa acceseze conturile de retele sociale. Un atacator poate crea o retea clonata si poate intercepta traficul clientilor cafenelelor pentru a afla detaliile bancare ale acestora. Prin urmare, atunci cand va conectati la o retea Wi-Fi publica, va rugam sa evitati sa utilizati servicii bancare online sau cumparaturi online. O alta solutie este utilizarea solutiilor de plata online ajustate, cum ar fi Bitdefender Safepay. De asemenea, va rugam sa verificati daca linkul paginii pe care o vizitati incepe cu https://. In plus, verificati daca in campul in care introduceti linkul apare un model de lacat, indicand acces securizat. In cazul terminalelor mobile, se recomanda instalarea unei solutii VPN pentru a cripta traficul astfel incat sa nu fie usor de interceptat.
Trei motive pentru care nu ar trebui sa cedeti la extorcarea hackerilor.
Virusii ransomware provoaca sute de milioane de dolari in pierderi criminalilor in fiecare an. Va cripteaza datele si apoi va solicita recompense atunci cand doriti sa le utilizati din nou. Un studiu realizat de Bitdefender a aratat ca aproape jumatate dintre romanii care sunt victime ale virusilor ransomware platesc pentru a-si recupera datele personale de pe terminalele blocate.
Victimele acestei amenintari au declarat ca principalele surse de infectii cu virusuri ransomware sunt site-urile web infectate, e-mailurile si fisierele din surse suspecte. Expertii in securitate cibernetica de la Bitdefender sugereaza ca, daca se intampla sa cazi in capcana unui atacator, nu trebuie sa platesti recompensele necesare.
De ce nu este recomandat sa platiti banii solicitati de infractorii cibernetici?
Nu exista nicio garantie ca atacatorul va onora promisiunea si va restabili accesul la date.
Daca platesc, victima poate fi din nou tinta atacatorului pentru ca acesta are un istoric bun de plata in fata infractorilor.
Fiecare bani transferati ii va ajuta pe dezvoltatorii de ransomware sa construiasca versiuni mai complexe si sa extinda amploarea acestui fenomen.
Atacatorii folosesc monede virtuale (Bitcoin, Litecoin, Ethereum etc.) si este aproape imposibil de urmarit fondurile.
Ce puteti face pentru securitatea datelor bancare si personale?
Copiati datele sensibile, astfel incat sa nu riscati sa va pierdeti fotografiile din vacanta sau documentele la care lucrati de cateva zile. Actualizati urgent sistemul de operare Windows la cea mai recenta versiune. Asigurati-va ca pastrati toate programele de pe computer la zi si evitati sa utilizati software invechit. Utilizati solutii de securitate care va pot ajuta sa distingeti intre vizitarea site-urilor periculoase care colecteaza parole sau date de card si navigarea in siguranta.
Cum va afecteaza utilizarea programelor si sistemelor de operare invechite
Doi din zece romani au spus ca nu au actualizat niciodata sistemul de operare si programele pe care le folosesc. Mai mult de jumatate dintre romani nu folosesc cea mai recenta versiune a programului sau a sistemului de operare pe dispozitivele lor. Un studiu Bitdefender a aratat ca utilizatorii permit atacatorilor sa-si infecteze diversele amenintari computerizate prin exploatarea vulnerabilitatilor cunoscute.
Multi romani au instalat acelasi software pe dispozitivele lor in momentul achizitiei, inclusiv Windows XP, iar producatorii au incetat sa mai dezvolte sisteme de operare care au fost actualizate de securitate de aproape doi ani. Urmatoarele sunt cateva dintre riscurile cu care va confruntati atunci cand evitati utilizarea celor mai recente programe si software:
*Bazandu-se pe faptul ca unii utilizatori nu au trecut imediat la cea mai recenta versiune a programului, infractorii ii pot infecta cu amenintari informatice. Acestea includ ransomware (criptarea datelor si apoi solicitarea de bani pentru deblocare), troieni bancare (furtul de date financiare si apoi golirea contului victimei). In plus, un atacator poate crea o retea de terminale (botnet) si apoi poate opri activitatile site-urilor populare.
*Odata ce amenintarea este instalata pe dispozitiv, utilizatorii pot incerca, de asemenea, sa-ti invadeze viata personala, deoarece atacatorul poate controla intreaga retea de domiciliu. Camera de pe laptop si smart TV sau microfonul de pe computer sau dispozitiv inteligent poate fi controlata de la distanta si transformat intr-un instrument de spionaj.
*Majoritatea persoanelor care folosesc programe piratate nu le pot actualiza in timpul utilizarii, deoarece producatorul poate bloca aplicatiile utilizate ilegal. Acesta este motivul pentru care expertii in securitate cibernetica ai Bitdefender recomanda insistent utilizarea de software si aplicatii licentiate.
*Producatorii adauga in mod constant elemente noi pentru a imbunatati experienta utilizatorului si pentru a rezolva orice probleme tehnice care apar in timp. Cu toate acestea, dezavantajul este ca utilizatorii care nu folosesc pe deplin aceste programe si, astfel, se confrunta cu riscul atacurilor cibernetice.
*Orice solutie de securitate de inalta performanta, actualizata, nu va rula la capacitate maxima pe un sistem de operare invechit, asa ca nu poate garanta protectie impotriva majoritatii atacurilor cibernetice. Pentru a beneficia de cea mai inalta protectie posibila, sistemul de operare si programele utilizate trebuie actualizate constant de la producator, lucru care poate fi realizat doar prin actualizarea regulata la cea mai recenta versiune disponibila.
Protejati informatiile sensibile si pregatiti-va pentru a lupta impotriva criminalitatii cibernetice
Din pacate, Romania este una dintre primele zece tari din lume in ceea ce priveste atacurile cibernetice.
Amenintarea cu ransomware este una dintre principalele preocupari ale companiei in ceea ce priveste securitatea IT. Cele mai frecvente amenintari la adresa utilizatorilor casnici sunt: Teslacrypt 11%, Locky 10% si Cryptolocker aproximativ 9%. Pentru toate aceste versiuni, Bitdefender furnizeaza solutii pe tot parcursul anului, concepute pentru a oferi securitate si a preveni criptarea datelor. Potrivit unui studiu Bitdefender efectuat pe un esantion de companii, 13,7% dintre directorii IT considera ca ransomware-ul este o amenintare de necontrolat.
69% dintre angajatorii care participa la studiu isi fac griji ca ar putea deveni urmatoarea victima a ransomware, devenind a treia teama dupa malware si phishing. Avand in vedere acest lucru, am pregatit o lista de recomandari pentru companii si directori IT pentru a preveni infectiile cu ransomware:
*Inregistrati clar toate datele detinute si locatia acestora, astfel incat hackerii sa nu aiba sansa de a ataca sistemele despre care nu stitu ca exista.
*Copiati in mod regulat datele companiei, inclusiv informatiile de pe dispozitivele angajatilor, pentru a facilita recuperarea atunci cand sunt criptate.
*Asigurati-va ca datele sensibile ale companiei sunt stocate si in infrastructura fara conexiune la internet si sunt monitorizate continuu.
*Segmenteaza reteaua, nu pune toate informatiile intr-un singur loc, incercarile infractorilor vor fi facute cu foarte multa dificultate.
*Organizati instruire pentru securitatea retelei pentru angajati si insistati sa nu acceseze link-uri sau atasamente de la expeditori necunoscuti.
*Stabiliti o strategie de comunicare interna si notificati prompt colegii cand virusul ajunge in reteaua companiei.
*Elaborati un plan de raspuns in cazul unui atac: platiti sau suportati costul pierderii datelor si incepeti o investigatie. Sfatul expertilor Bitdefender este sa evitati plata sumei necesare pentru a evita sprijinirea dezvoltarii retelelor criminale cibernetice.
*Analizati amenintarile IT cu furnizorii pentru a afla riscurile de securitate reprezentate de fiecare dispozitiv sau aplicatie achizitionata de companie.
*Antrenati echipa de securitate a computerelor pentru a efectua teste pentru a detecta potentialele vulnerabilitati in timp util.
Sapte sfaturi simple pentru o vacanta de vara departe de hacker
Expertii in securitate cibernetica au pregatit o lista de recomandari de vacanta pentru a proteja dispozitivele mobile si datele stocate in acestea.
In timpul calatoriilor interne sau externe, smartphone-urile si tabletele se vor conecta adesea la hotspot-uri wireless nesecurizate. Turistii se confrunta, de asemenea, cu alte riscuri, cum ar fi pierderea echipamentului pe plaja sau devenirea victimei teribilului virus ransomware de criptare. Cu toate acestea, pentru propria dumneavoastra siguranta, puteti lua cateva masuri de precautie.
Cand sunteti conectat la o retea fara fir publica sau nu aveti o parola, detaliile dvs. bancare sunt mai vulnerabile la atac.
Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa eviti surprizele neplacute si sa te bucuri de vacanta fara griji.
Pastrati o copie a datelor.
Daca sunteti tinta unei amenintari ransomware, este foarte important sa faceti o copie de rezerva a datelor dvs. online sau pe dispozitiv. In plus, instalati o solutie de securitate si amintiti-va sa nu intrati in niciun site web nesigur.
Urmareste aplicatiile mobile.
Instalati doar aplicatii din surse de incredere si acordati o atentie deosebita aplicatiilor piratate. Acesta din urma va poate trimite contacte din agenda dvs., utiliza serviciile de localizare pentru a va afla locatia si chiar colecta fotografii si alt continut sensibil.
Conectati-va numai la hotspot-uri Wi-Fi securizate.
In locuri publice, persoanele din apropierea dvs. pot intercepta cu usurinta traficul de pe dispozitiv si pot colecta informatii personale, cum ar fi conturile si parolele utilizate pentru platile online. Acest lucru se datoreaza serviciului de internet wireless gratuit pe care il poate accesa oricine.
Utilizati un browser securizat atunci cand tranzactionati in locuri publice.
Daca trebuie sa transferati bani prin Wi-Fi, va rugam sa selectati optiunea de securitate. Pentru a va asigura ca datele dvs. ajung la destinatia dorita in siguranta si pentru a va proteja reteaua, va rugam sa instalati solutii de securitate suplimentare.
Protejati-va cu parola dispozitivul mobil.
Utilizarea unui PIN sau a unei parole pentru a bloca ecranul widget-ului este una dintre cele mai simple masuri de securitate. Daca aveti nevoie de masuri mai avansate, va rugam sa utilizati solutii de securitate antifurt cu functii de urmarire si sa protejati informatiile importante prin criptare.
Nu accesati linkuri de la adrese de e-mail necunoscute sau atasamente deschise.
Evitati sa faceti clic pe linkuri suspecte sau sa descarcati fisiere din e-mailuri de la expeditori necunoscuti, deoarece acestea pot fi contaminate. Ransomware-ul si alte tipuri de continut malware sunt raspandite in principal prin astfel de mecanisme.
Fiti precaut cand va dezvaluiti unde va aflati.
Daca intentionati sa postati fotografii online, dezactivati tehnologia GPS inainte de a face fotografii cu smartphone-ul. Publicarea acestora cu setari activate pentru GPS va arata, de asemenea, locatia dvs. geografica si va deveni o tinta mai usor de localizat.
Criminalii cibernetici indreapta arme spre companie
In ultimii doi ani, amenintarea cu ransomware a devenit din ce in ce mai grava.Intreprinderile mici si mijlocii au devenit cele mai vizate intreprinderi si sunt cele mai dispuse sa plateasca pentru asta. Un studiu global realizat de Spiceworks arata ca una din cinci companii mici si mijlocii a suferit atacuri de tip ransomware anul trecut. Implica amenintarea de a cripta datele utilizatorului si apoi de a cere recompense pentru restabilirea accesului la date. Din 2016, au existat aproximativ 4000 de atacuri ransomware in fiecare zi, o crestere cu 300% fata de anul precedent.
Atacatorii au inceput recent sa vizeze companiile pentru a obtine mai multe fonduri, ceea ce confirma predictia Bitdefender pentru 2017: Ransomware-ul va evolua in victime cu potential de plata in crestere. Infractorii aloca resurse suplimentare pentru a imbunatati sistemele care ii ajuta sa vizeze automat victimele. In acest fel, vor putea distinge utilizatorii obisnuiti de companie si, prin urmare, vor incerca sa-i santajeze pe acestia din urma pentru a obtine mai multe fonduri. Expertii prevad ca versiunea de atac a ransomware nu se va mai limita la criptarea fisierelor si la cererile de recompensa. Recent, vor santaja utilizatorii si vor ameninta ca vor publica fisiere pe internet daca nu platesc. Problema este ca, desi victimele pot recupera gratuit datele criptate de pe Internet, alte persoane pot accesa datele, provocand daune grave ale imaginii.
Aproximativ 38% dintre IMM-uri au platit o valoare medie de 2.000 de euro, insa majoritatea nu au recuperat informatiile confiscate.
Companiile mici si mijlocii se ocupa de informatii sensibile de afaceri (despre clienti, finante, produse etc.), care sunt cele mai importante date pentru hackeri. Cercetarile efectuate de Bitdefender arata ca doar 45% dintre IMM-urile care au platit atacatorii au reusit sa recupereze datele confiscate. Dintre persoanele infectate, majoritatea si-au putut recupera datele deoarece aveau o copie a datelor (65%) sau au experimentat diverse masuri de securitate (52%). Cu toate acestea, un sfert dintre ei nu au gasit o solutie si au pierdut definitiv datele. In 77% dintre cazurile in care au avut loc incalcari de securitate in ultimele 12 luni, e-mailul a fost principalul vector de atac. Mai exact, utilizatorii sunt pacaliti sa descarce fisiere infectate pe computerele lor, sa acceseze link-uri infectate sau sa utilizeze alte tehnici de manipulare si inselaciune de inginerie sociala.
Banca nu va cere niciodata sa furnizati date confidentiale prin e-mail! Ca sa nu mai vorbim de codul PIN.
Trebuie remarcat faptul ca, in circumstante normale, informatiile transmise de banca vor fi personalizate in functie de numele dvs. si nu sunt necesare informatii confidentiale. Va rugam sa cititi cu atentie e-mailul primit pentru a nu cadea in capcana criminalilor. Cea mai comuna capcana este sa anunti ca banca a blocat brusc accesul la contul tau. Foloseste asa-zisele datorii sau scuze pentru a actualiza datele, dar in acest caz, este mai bine sa stii ca si banca trebuie sa te sune. Acordati atentie modului in care sunt scrise e-mailurile, mai ales ca aceste tipuri de mesaje trimise in numele bancii contin adesea greseli gramaticale si de ortografie.
Distingeti codul PIN si codul CVV (valoarea de verificare a cardului). Acesta din urma este un numar din trei cifre scris pe spatele unui card de credit sau de debit. Majoritatea comerciantilor online solicita acest lucru pentru a se asigura ca persoana care efectueaza tranzactia este adevaratul detinator al cardului. Daca ii incurci si PIN-ul tau cade in maini gresite, este mai probabil ca contul tau sa fie furat de altii. Prin urmare, cel mai bine este sa-l pastrati singur, pentru a asigura siguranta fondurilor!
Expertii in securitatea retelei vor recomanda sa utilizati solutii de securitate de inalta performanta si la zi pentru a naviga pe internet in siguranta.
Ce puteti face pentru securitatea informatiilor bancare?
Nu dezvaluiti informatii sensibile, cum ar fi numarul contului sau al cardului dvs., codul PIN sau CVV, codul de utilizator e-banking sau parola personala, deoarece acest lucru poate permite altora sa va acceseze contul. Utilizati solutii de securitate care va pot ajuta sa distingeti intre vizitarea site-urilor periculoase care colecteaza parole sau date de card si navigarea in siguranta.
Efectuati o scanare completa pentru a va asigura ca sistemul este 100% curat
In circumstante normale, virusul bancar instalat pe computer sau pe telefonul dvs. mobil va fi activat numai atunci cand se va descoperi ca sunteti pe cale sa efectuati o plata online. Cand platiti pentru un produs sau pur si simplu efectuati o tranzactie online cu un comerciant, in majoritatea cazurilor trebuie sa introduceti detaliile de conectare pe pagina de conectare a platformei. Problema este ca, in acelasi timp, datele contului dvs. sunt in pericol si puteti deveni victima unui virus. Acest tip de atac se numeste „browser man”. Hackerii pot injecta cod periculos si il pot controla de la distanta. Prin urmare, acestea vor aparea in cele din urma pe Internet si va pot fura acreditarile si chiar pot efectua tranzactii neautorizate in contul dvs.
Inainte si dupa plata, va rugam sa verificati soldul contului bancar pentru a va asigura ca totul este in ordine! Cand faceti clic pe un link periculos sau descarcati un fisier infectat, sunteti in pericol. Solutiile de securitate instalate pe sistemul dumneavoastra reduc riscul de infectie, va puteti vedea cumparaturile cu liniste si stiti ca numai dvs. puteti accesa fondurile din contul dumneavoastra. Expertii in securitatea retelei va recomanda sa utilizati solutii de securitate de inalta performanta si la zi pentru a naviga pe internet in siguranta.
Ce puteti face pentru securitatea informatiilor bancare?
Verificati intotdeauna legitimitatea magazinului online printr-un simplu sondaj motor de cautare.
Evitati sa cumparati produse promovate prin e-mail de la expeditori necunoscuti.
Utilizati solutii de securitate care va pot ajuta sa distingeti intre vizitarea site-urilor periculoase care colecteaza parole sau date de card si navigarea in siguranta.
Protejati-va datele sensibile de noile versiuni de ransomware
Amenintarile ransomware devin din ce in ce mai agresive: infractorii nu numai ca va vor urmari detaliile bancare, ci si datele dvs. personale pentru a va santaja. Infectia cu ransomware este una dintre cele mai profitabile activitati de criminalitate cibernetica. Rentabilitatea investitiei acestor infractiuni este de aproximativ 1.500%. Cel mai bine este sa va asigurati siguranta si sa nu va folositi banii pentru a hrani aceste afaceri.
Pastreaza banii pentru tine, nu-i da baietilor rai!
Desi multi utilizatori acorda o mare importanta datelor si informatiilor personale stocate in diverse terminale, acestia nu au un backup sau actualizeaza constant solutiile de securitate a retelei. Acest lucru este foarte util pentru hackerii care doresc sa obtina date sensibile. E bine de stiut ca jumatate dintre romanii vizati de astfel de escrocherii au platit aproximativ 550 de lei pentru a-si restabili datele personale. Expertii in securitatea retelei prevad ca noua versiune de ransomware nu se va mai limita la fisiere criptate si solicitari de recompensa, ci va santaja si ameninta ca va publica fotografii sau documente pe Internet.
Ce puteti face pentru securitatea datelor bancare si personale?
Faceti copii ale datelor sensibile, astfel incat sa nu riscati sa pierdeti fotografiile din vacanta sau documentele la care lucrati de cateva zile. Verificati daca linkul paginii pe care o vizitati incepe cu https:// si daca exista un model de lacat in fata adresei in campul unde apare linkul, indicand acces sigur. Utilizati solutii de securitate care va pot ajuta sa distingeti intre vizitarea site-urilor periculoase care colecteaza parole sau date de card si navigarea in siguranta
Aveti grija cand descarcati fisiere pe dispozitiv
Daca il descarcati accidental, este posibil sa fiti infectat cu programe malware, cunoscute si sub numele de „ransomware”. Ransomware-ul este in prezent cea mai prolifica amenintare cibernetica si nu trebuie ignorat, mai ales ca este raspandit prin vizitarea link-urilor sau a e-mailurilor din surse necunoscute. Sistemul de securitate al bancii nu va poate monitoriza casuta de e-mail, asa ca cel mai bine este sa fiti constienti de aceste inconveniente. Evitati sa faceti clic pe linkuri din e-mailul expeditorului despre care nu ati auzit niciodata. In plus, daca exista atasamente, va rugam sa nu le descarcati, deoarece acestea pot fi infectate si veti fi in pericol.
Nu dezvaluiti strainilor informatii confidentiale, cum ar fi certificatele bancare! Aplicatiile piratate pot prelua si utiliza contacte, locatii, fotografii si alte functii sau date sensibile. Prin urmare, daca doriti sa descarcati aplicatia pe telefon sau tableta, asigurati-va ca o instalati dintr-o sursa de incredere (cum ar fi AppStore oficial sau magazin Google Play). Expertii in securitate cibernetica recomanda utilizarea unor solutii de securitate de inalta performanta si de ultima generatie pentru a mentine securitatea online.
Ce puteti face pentru securitatea informatiilor bancare?
Evitati descarcarea fisierelor din surse care provoaca suspiciuni. Verificati daca linkul paginii pe care o vizitati incepe cu https:// si daca exista un model de lacat in fata adresei in campul unde apare linkul, indicand acces sigur. Utilizati solutii de securitate care va pot ajuta sa distingeti intre vizitarea site-urilor periculoase care colecteaza parole sau date de card si navigarea in siguranta.
Evitati sa cumparati produse descoperite prin e-mailuri nesolicitate
Cea mai comuna forma de frauda este phishingul sau, mai precis, e-mailurile care promit sa negocieze pentru a gasi informatii de la potentialii clienti naivi. Phishingul este o incercare de a obtine informatii sensibile prin intermediul comunicatiilor electronice, cum ar fi numele de utilizator, parolele si detaliile cartilor de credit (si indirect pentru a obtine bani), iar motivele sale rau intentionate sunt ascunse de oferte atractive. Daca pretul produsului este foarte bun, s-ar putea sa nu fie! Faptuitorii au comis tentative de frauda pe tot parcursul anului, mai ales in perioadele de reduceri sau in diverse activitati comerciale.
Aceste mesaje par a fi legitime, iar reducerile mari te vor face sa incerci sa le cumperi ignorand aspecte precum reputatia comerciantului sau securitatea tranzactiei. Invata din experienta altora si fii sceptic fata de promisiunile nerealiste cu preturi mici! In acest fel, nu vei avea surprize neplacute. Expertii in securitate cibernetica recomanda sa utilizati intotdeauna masuri de securitate pentru a asigura siguranta online.
Ce puteti face pentru securitatea informatiilor bancare?
Verificati intotdeauna legitimitatea magazinelor online prin sondaje simple ale motoarelor de cautare: de exemplu, Google, Bing.
Utilizati solutii de securitate care va pot ajuta sa distingeti intre vizitarea site-urilor periculoase care colecteaza parole sau date de card si navigarea in siguranta.
Utilizati numai conexiune WI-FI fiabila
Cand sunteti conectat la o retea publica fara fir sau fara parola, detaliile dvs. bancare pot fi atacate. Aceste retele sunt vulnerabile la atacuri, deoarece nu sunt protejate corespunzator si pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere si puteti deveni victima fraudei. Daca mai trebuie sa va conectati la o astfel de retea, va rugam sa introduceti parola sau sa utilizati serviciile financiare online. Utilizati conexiunea de date a telefonului sau a tabletei pentru a face cumparaturi online!
Fiti foarte atenti cand va aflati in vacanta in strainatate, pentru ca infractorii stiu ca, de obicei, turistii prefera internetul gratuit in locul datelor mobile. In plus, locurile care ofera servicii wireless gratuite sunt locuri ideale pentru a raspandi virusi, deoarece oricine ii poate accesa. Acestia pot intercepta cu usurinta traficul de pe dispozitivele pe care le utilizati si pot colecta informatii personale, cum ar fi conturile si parolele utilizate pentru platile online. Dar daca ramai fara bani, iti va fi greu, mai ales in vacanta. Cand va conectati la o retea Wi-Fi, expertii in securitatea retelei va vor avertiza cu privire la riscurile platilor online.
Ce puteti face pentru securitatea informatiilor bancare?
Cand va conectati la o retea wireless publica, evitati platile online, mai ales daca nu exista protectie prin parola. Cand trebuie sa transferati bani prin Wi-Fi, alegeti o optiune de securitate, cum ar fi Bitdefender Safepay, care va poate proteja reteaua impotriva accesului neautorizat si va poate asigura ca datele dvs. ajung in siguranta la destinatia dorita. Se recomanda sa dezactivati setarile Bluetooth sau Wi-Fi atunci cand nu sunt utilizate.
Speram aceste sfaturi sa va fie utile , noi incercam mereu sa ne protejam clientii si mereu o vom face , cu respect echipa Casamea24.ro.
DE LA ROMANI PENTRU ROMANI